Creatieve Excel dashboards

MS Excel dashboard Expert, Excel, specialist, excel programmeur

Een MS Excel dashboard specialist nodig?

Ervaring met MS Excel

Ik heb veel ervaring met het beheren en opbouwen van databases in Excel. Je kan Excel zelf gebruiken als een database en eventueel koppelen aan allerlei externe applicaties, zoals MS Access, webapplicaties, etc.
Of je kan een externe database koppelen aan Excel, SQL database, MS Access tabellen, een andere Excel database, webapplicaties, etc. En vanuit Excel je externe database updaten, maar ook door behulp van draaitabellen rapportages en dashboards creëren.

 

Ertan Ersan excel expert

Freelance Excel dashboard specialist

Expert excel, specialist, ertan ersan

MS Excel is één van de programma’s van Microsoft Office dat vaak wordt gebruikt als rekenprogramma. Denk daarbij aan het automatiseren van repeterende handelingen waardoor er een enorme tijdsbesparing of goed uitziende rapportages en/of -dashboards ontstaan. Of speciale financiële modellen door onze Financials4Excel experts.

In combinatie met de programmeertaal Visual Basic for Applications (VBA) kunt u Excel volledig automatiseren. U komt binnen enkele seconden tot het gewenste resultaat en houdt zo tijd over.

Microsoft Excel Power BI voor Business Analytics

Microsoft Excel Power BI maakt grondige analyses mogelijk binnen MS Excel. Er zijn op zichzelf staande softwarepakketten die specifiek gemaakt zijn voor BI doeleinden, maar die integreren niet altijd naadloos met bestaande (Office) pakketten. Met Power BI voor MS Excel heeft Microsoft een volledig transparante manier gecreëerd om analyses uit te voeren en statistieken te verwerken voor de zakelijke markt. Is Power BI de beste oplossing? Dat hangt ervan af waar je de prioriteiten legt. Er zijn losse pakketten met meer functionaliteit, maar je zult op een gegeven moment die data moet exporteren en publiceren. Microsoft biedt een oplossing die geïntegreerd is in de bestaande programma’s waarmee je tijd zult besparen.

MS Excel dashboard Expert, Excel, specialist, excel programmeur, Excel VBA, VBA